Bamboe Building Workshop

Hoe groter, hoe beter!

10 - 100

Deelnemers

2.5

Uur

100%

Constructief!

Bamboe Building Workshop – Hoe groter, hoe beter!

De Bamboe Building Workshop is een overweldigende teambuilding activiteit. Tijdens de Bamboe Building Workshop zullen de medewerkers effectief samen moeten werken en goed moeten communiceren om een enorme toren te bouwen van grote bamboe stokken en elastieken.

De materialen zijn eenvoudig, namelijk de eerder genoemde lange bamboestokken en elastieken, maar de mogelijkheden zijn eindeloos!

Op het eerste oog lijken de elastieken sterk genoeg om de constructie van de bamboestokken te kunnen dragen en verbinden. Toch blijkt dat, naarmate de toren hoger en groter wordt, er meer elastieken nodig zijn rond de verbindingspunten om het bouwwerk sterk te maken. Door trial and error merken de deelnemers wat wel en niet werkt om uiteindelijk tot een solide constructie te komen.

De ene persoon binnen het team zal snel en enthousiast te werk willen gaan waar andere medewerkers wellicht eerst rustig een strategisch plan willen maken voordat zij aan de slag gaan. Deze dynamiek is interessant. Vaak is vooraf een duidelijk plan smeden en hierover communiceren veel efficiënter en effectiever.

De deelnemers zullen eerst platte vormen construeren zoals driehoeken, vierkanten, zeshoeken of sterren. Daarna worden deze vormen aan elkaar vast gemaakt met elastieken waardoor de constructies driedimensionaal worden zoals een piramide of een kubus. Deze grote driedimensionale objecten vormen uiteindelijk enorme bouwstenen voor een gigantisch bouwwerk… Een reusachtige bamboe toren!

Het resultaat van de workshop is een indrukwekkend en imposant bouwwerk / kunstwerk tot wel tien meter hoogte waar de medewerkers trots op kunnen zijn. De expressie van het team!

Naast een toren kunnen ook gebouwen worden vervaardigd zoals, een bedrijfspand, een kathedraal, een kasteel, een vuurtoren, de Eiffeltoren of een piramide. Ook kan het logo van de organisatie of de naam (initialen) van het bedrijf of merknaam gigantisch groot worden nagemaakt.

Het aanschouwen van het bouwwerk die samen is vervaardigd geeft een fantastisch positieve boost en vormt een onvergetelijk moment!

Deze extreem leuke workshop wakkert vindingrijkheid, creativiteit en oplossingsgerichtheid aan. De communicatie en samenwerking worden verbeterd. Daarnaast merken de deelnemers dat hun mogelijkheden als team eindloos zijn… The sky is daadwerkelijk the limit!

Vraag een vrijblijvende offerte aan!